Hoe kies je de juiste ‘brand words’ voor jouw bedrijf en waarom is het nodig?

oktober 21, 2021

Brand Words of merk woorden zijn omschrijvingen of karakteristieken waarvan je wilt dat mensen ze gebruiken als ze over jouw bedrijf praten. Dit zijn woorden die niet alleen jou als bedrijf definiëren maar terug te zien zijn in je werk en wat klanten krijgen door met je samen te werken. Woorden waarvan je hoopt dat mensen ze gebruiken om jouw bedrijf te promoten.

Vaak kies je tussen de 3-5 merk woorden uit om een bepaalde richting te krijgen over de positionering van je bedrijf. Alles wat je doet, daar zullen je woorden in terug te zien zijn. Elke e-book die je opstelt, elke blogpost die je schrijft, elke workshop of project dat je start. Merk woorden creëren namelijk duidelijkheid in elk aspect van je bedrijf. Het is hoe mensen over je denken, hoe je wilt dat mensen zich jou herinneren?

Waarom is dat zo belangrijk?

Je wilt dat mensen jouw bedrijf of je merk duidelijk aan een ander kunnen omschrijven, zodat wanneer zij in gesprek komen met een juiste potentiële klant, zij jou aan hen verkopen. We kennen allemaal het bekende zinnetje wel: “heb je dat nodig? Oh ik ken iemand die daar heel goed in is, die past helemaal bij jouw stijl”! Het kiezen van goede brand words/merk woorden is een zeer belangrijke stap bij het creëren van je persoonlijke merk.

Maar hoe kom je erachter welke merk woorden (brand words) jouw bedrijf definiëren?

Hier een snelle oefening… Maak een lijst van de bijvoeglijke naamwoorden waarvan je wilt dat mensen die herhalen nadat ze in aanraking zijn geweest met jou of je bedrijf. Waar wil je dat mensen aan denken als ze aan jouw bedrijf denken? Daarnaast is het ook verstandig om in je directe omgeving te vragen welke woorden zij zouden kiezen die bij je passen. Jouw gekozen merk woorden zullen je helpen bij het maken van je toekomstige beslissingen. Zij zorgen voor consistentie zodat je lezers en klanten steeds weer dezelfde boodschap van je krijgen.

Kom je er zelf niet helemaal uit? Geen probleem! Ik weet hoe lastig dit soort dingen zijn. Om die reden heb ik een ‘vind jouw merk woorden’ sheet gemaakt die je flink op weg kan helpen. Download, ga een kopje thee drinken en let the magic happen!

GRATIS BRAND WORDS E-BOOK

Verstuur download link naar:

DEEL DIT BERICHT

Get In Touch

Find out

Follow Me

Wil je meer weten over een op maat gemaakte & vrijblijvende offerte? Neem gerust contact op of vraag een gratis call aan. Leuk om kennis te maken!

Neem contact

terug naar home